Quantcast
Channel: tinahenden» allergi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2

Har tenkt litt på dette med babymat..

0
0

Jeg har lenge vært fast bestemt på å lage babymaten til Ulrik selv, når den tid kommer. Morsmelk og morsmelkerstatning vil være eneste maten til vi begynner med hvelling, grøt o.l. og i allefall det første året. Når Ulrik er ca 6 mnd er det vel på tide å introdusere han for litt mer fast føde (såfremt han ikke krever mer før, man kan jo introdusere velling og grøt allerede fra 4 mnd). Det jeg da har tenkt til å gjøre er å lage middagsmat selv og mose med stavmikser, ha i passende beger  (Avent) og fryse ned. Her er det jo bare fantasien som setter en stopper. Jeg er også av den typen som gjerne liker å lage maten fra bunnen selv (f.esk fiskekaker, fiskeboller, ball, kjøttkaker, karbonade, sauser, osv). Da vet jeg hva maten er tilsatt og det er en fordel når lille gullet skal spise det. Synes det er alt for mye tilsetningsstoffer i enkelte av disse ferdigglassene, til at jeg vil gi det til Ulrik (selvsagt er middagsglass et godt alternativ når man er på farten eller på besøk, men da lurer jeg på om jeg kanskje velger HIPP sine, siden de er økologisk og uten sukker og salt. Jeg velger alltid økologisk om jeg har muligheten, så litt synd det ikke er så lett å få tak i mer økomat).

Noen synes kanskje jeg er litt streng, hysterisk, eller rar, men jeg mener at det er ikke nødvendig å presentere babyer/barn for sukker alt for tidlig. Dette var ikke et syn jeg hadde før det ble snakk om mitt eget barn. Selvsagt er det moro å se en liten ettåring smake sjokolade, men ettåringen vet ikke hva den går glipp av uansett, tenker jeg. Og så lenge han er fornøyd, ser jeg ingen grunn til å stappe i han alt mulig med sukker i. Is og bær på 17 mai er selvsagt lov da : ) Godterimaset kommer  uansett tidsnok! Husker tanteguttene mine var begge veldig glade i fruktbiter og det tror jeg nok Ulrik vil komme til å være også. Tror også at et sunt kosthold fra starten av gir et myyyye bedre grunnlagt for han senere i livet. All denne ferdigmaten man tiner er en skikkelig uting! Bare se på statistikken til USA.. Dessuten har vi noen forbeholdt å ta med tanke på matallergier og andre allergier, siden både Bjørnar og jeg har det. Derfor er det greit å vite  hva jeg gir lille gutten min. Her er noe jeg har tenkt på:

Maten presenteres selvsagt med alderen, begynner med grønnsaksmosene først (rundt 6 mnd) og så tar vi nye retter etterhver som tiden går.

Tips til middagsmat tas i mot med enorm glede!

Lille Ulrik må jo også få litt dessert, og da tenker jeg fruktpurre, det er jo superenkelt å lage selv, og man slipper et tonn med sukker og andre tilsetningsstoffer.

Tips til dessert/fruktpurre tas også i mot med enorm glede.

Siden jeg antakeligvis ikke orker eller får tid til å lage dette hver dag, så trenger jeg en del plastbeger i passende størrelse, slik at jeg kan skrive på dato og fryse ned. Kommer helt sikkert til å dele oppskriftene etterhvert også, om det er interesse for det :)

Hva gir du til din baby? Viewing all articles
Browse latest Browse all 2

Latest Images

Trending Articles


Finalist nr. 5: Moderne påbygg med lys og luft


Hus - 5 roms, Kuholmsveien 117, Kristiansand (26.02.19)


FØLELSER OG FREKVENSER. Hvordan bli en dyktig frekvensleser og bli kvitt...


Av: Jotun LADY


Eilif9's Golf 2 - Motor tatt ut!


Dette er «SKAM»-Evens nye kjæreste


Jens Johannessen litografi - INGEN MINSTEPRIS!


Deg som studerer eller er operasjonssykepleier


My mantra


Trenger hjelp til å koble TV til forsterker


NORDMARKA - MAJ H K HERTZBERG:KOMBINERT SOMMER OG VINTERKART


oljelekkasje


Ja takk til ekte pistasj is! Kan lages lavkarbo, uten sukker og melk


FLIS FRA DELFTS


Sår som ikke gror, men bare åpner seg (Bilde)


Valtra t150


HADELAND - BLÅNISSE


Bli kjent med de NYE grønnfargene!


Tittel: Analyserapport drikkevann ekstra prøve, 23.07.2019 - 05.08.2019...


Darknet bestilling ikke ankommet